Banner 980x90

Siguldā notiek Mores Amatu mājas būvniecības publiskā apspriešana

Valmiera, 12.jūl., LETA. Līdz 9.augustam notiks Mores Amatu mājas būvniecības ieceres publiskā apspriešana, vēsta Siguldas novada pašvaldības informācija.

Siguldas ielā 7A, Morē, kur šobrīd atrodas neizmantotas ēdnīcas un katla mājas ēkas, plānots veidot Amatu māju ar plašu izglītības piedāvājumu, jaunatnes centru un telpām izstādēm un kultūras pasākumiem, kā arī sociālās aprūpes centru, nodrošinot Mores pagasta iedzīvotājiem sociālo pakalpojumu pieejamību.

Plānots, ka Amatu mājā tiks izveidotas daudzfunkcionālas mācību telpas, kurā ikvienam interesentam būs pieejami izglītības, tai skaitā kultūrizglītības un mūžizglītības pakalpojumi. No rīta Amatu mājas piedāvājumu izmantos skolēni, kur viņiem būs iespēja apgūt kokapstrādi, mājturību un citas prasmes, savukārt pēcpusdienā šīs iespējas izmantos pieaugušie, apgūstot, piemēram, aušanu un citas tautas daiļamatu meistaru tradīcijas. Tāpat Amatu mājā plānots izveidot mūsdienīgu jaunatnes centru un izstāžu zāli.

Savukārt sociālais aprūpes centrs nodrošinās Mores pagasta iedzīvotājiem pieeju sociālajiem pakalpojumiem. Aprūpes centrā iedzīvotājiem būs pieejamas dušas, veļas telpa, kā arī koplietošanas telpa ar virtuves zonu. Centra plānojums veidots, sadarbojoties ar apvienību "Apeirons", tādējādi veidojot vidi, kas ir pieejama un ērti lietojama cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem.

Amatu mājai un sociālajam aprūpes centram būs atsevišķi nodalītas ieejas zonas – Amatu māju plānots izveidot bijušajās ēdnīcas telpās, savukārt sociālais aprūpes centrs atradīsies kādreizējās katla mājas telpās.

Būvniecības izstrādes un autoruzraudzības tiesības ir ieguvis SIA "Būvdizains", kas šos darbus veiks par 26 000 eiro.

Ar būvniecības ieceres dokumentiem līdz 9.augustam iespējams iepazīties Siguldas novada Būvvaldē, Zinātnes ielā 7, Siguldā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)