Banner 980x90

Siguldā gaidāms Eiropas čempionātā MTB maratonā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 5.jūnijā Siguldā gaidāmajā Eiropas čempionātā MTB maratonā savu dalību apstiprinājuši 15 dažādu valstu sportisti, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informē sacensību organizatori.

Dalībnieku vidū par uzvaru cīnīsies divkārtējais pasaules čempions MTB maratonā Albans Lakata, kā arī Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš.

Pirmo reizi Latvijas sporta vēsturē mūsu valstī norisināsies Eiropas čempionāts kalnu riteņbraukšanā - MTB maratonā. 5.jūnijā nozīmīgās sacensības, kas būs arī Latvijas lielākā kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla SEB MTB maratona trešais posms, notiks Siguldā, pulcējot Latvijas un citu Eiropas valstu kalnu riteņbraucējus.

Šobrīd savu dalību Eiropas čempionātam ir apstiprinājuši 15 dažādu valstu sportisti. Īpaši izceļama esošā pasaules čempiona Albana Lakatas dalība sacensībās. 36 gadus vecais austrietis pasaules čempionātos MTB maratonā kopumā ir uzvarējis divas reizes (2010. un 2015.gadā). Tāpat viņa kontā ir arī godalgas Eiropas čempionātā un virknē citu starptautisku sacensību.

Siguldā redzēs arī Vācijas, Spānijas, Šveices Čehijas, Krievijas, Lielbritānijas Somijas, Portugāles, Zviedrijas, Beļģijas, Ungārijas un citu valstu vadošos kalnu riteņbraucējus. Dalībnieku vidū būs arī teju visi labākie Latvijas velosportisti. Viņu vidū arī Mārtiņš Blūms, Arnis Pētersons, Andris Vosekalns, Māris Bogdanovičs un citi. Tāpat organizatori izceļ Latvijas profesionālā šosejas riteņbraucēja Toma Skujiņa dalība. "Cannondale Pro team" vienības braucējam, kurš pagājušajā nedēļā startēja Kalifornijas velobraucienā, šīs būs vienas no retajām kalnu riteņbraukšanas sacensībām šajā sezonā.

Sieviešu konkurencē Šveices, Vācijas, Spānijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Ungārijas, Krievijas un Igaunijas vadošajām sportistēm izaicinājumu metīs Latvijas čempione Lelde Ardava, kā arī Madara Fūrmane un Ivanda Eiduka. Tieši Ivanda ilgu laiku bija vadošā mūsu valsts kalnu riteņbraucēja, bet šīs sacensības pieredzējušajai sportistei būs pirmās Latvijā pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Eiropas čempionātā vīriešu konkurencē būs jāveic 103 kilometru gara distance. Tikmēr dāmas sagaida 80 kilometru garš pārbaudījums. Trases solās būt ļoti aizraujošas un dinamiskas. Tajās vairākkārt tiks iekļauti Gaujas senlejas kāpumi un nobraucieni, kas būs liels izturības pārbaudījums ne tikai pašmāju, bet arī citu valstu kalnu riteņbraucējiem.

Eiropas čempionāta ietvaros norisināsies arī SEB MTB maratona trešais posms. Plkst.14.00 startēs Virši – A distance, kas būs īsāka par elites braucēju distanci, un tās garums būs ap 45 kilometriem. Tāpat kā Eiropas čempionāta trase, arī Virši – A distance vīsies caur skaisto Siguldu un tās burvīgo apkārtni, kur braucēji varēs baudīt brīnišķīgos Gaujas senlejas dabas skatus. Distancē braucējiem būs šauras meža taciņas, pļavas, virkne dažāda garuma kāpumu un nobraucienu, bet distances "odziņa" vairāku gadu garumā ir noslēdzošais kāpums Gaujas kalnā. Tradicionāli SEB MTB seriāla posmos rīkotāji piedāvā Mammadaba veselības braucienu (25 – 35 km), kurā netiek veikta laika kontrole. Tikmēr jaunākie riteņbraukšanas entuziasti varēs spēkus samērot aizraujošā bērnu braucienā (400 – 5000 m), tāpēc uz Eiropas čempionātu Siguldā var doties visa ģimene – rīkotāji ir padomājuši ne tikai par pieaugušajiem, bet arī jauno paaudzi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)