Banner 980x90

Siguldā ar dziesmu rītu godinās Krišjāni Baronu

Rīga, 27.okt., LETA. 31.oktobrī plkst.8 Siguldā, pie Krišjāņa Barona pieminekļa, norisināsies dziesmu rīts "Man bij' daudz skaistu dziesmu", kurā plānots godināt Krišjāni Baronu viņa 181.dzimšanas dienā, aģentūru LETA informēja Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja Anda Skuja.

Kopā ar visiem dziesmas dziedās Siguldas folkloras kopa "Senleja" un senioru ansamblis "Melodija".

Sava mūža lielāko daļu Barons veltījis latviešu tautasdziesmu vākšanai un kārtošanai, kam par pamatu izvēlējies cilvēka mūža ritumu no dzimšanas līdz aiziešanai mūžībā. Tautasdziesmas viņš apkopojis "Latvju dainu" sešos sējumos, kuros iemūžinātas 217 996 tautasdziesmas. 1880.gadā izgatavots īpašais Dainu skapis, kas kopš 2001.gada 4.septembra iekļauts UNESCO Pasaules atmiņas sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)