Banner 980x90

Siguldas novada pašvaldībai neizdodas pārdot tai piederošās SIA "Rīgas apriņķa avīzes" daļas

Valmiera, 21.febr., LETA. Uz iespēju iegādāties Siguldas novada pašvaldībai piederošās SIA "Rīgas apriņķa avīze" nav pieteicies neviens pretendents, tādēļ izsole nav notikusi, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Uz sludinājumu norādītajā termiņā nepieteicās neviena pirmpirkuma tiesība persona, tādēļ šonedēļ ieplānotā izsole nenotika.

Jau vēstīts, ka Inčukalna un Ropažu novada pašvaldības, kuras ir akcionāres SIA "Rīgas apriņķa avīze" labprāt atbrīvotos no savām daļām uzņēmumā, taču tām neesot pircēju.

Savukārt Krimuldas novada pašvaldība jau uzsākusi sev piederošo akciju atsavināšanas procesu, proti, tiks aplēsta to vērtība un rīkota izsole, aģentūrai LETA paskaidroja pašvaldības vadītājs Linards Kumskis (LZS). Arī šeit dome tam lēmusi par labu, jo šajā īpašumā nesaskata nekādu vajadzību pašvaldības darba veikšanai.

Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs (LSDSP) aģentūru LETA informēja, ka pašvaldības administrācijai uzdots izpētīt, vai kādam būtu interese par pašvaldībai piederošajām SIA "Rīgas apriņķa avīze " kapitāldaļām, un plānots, ka informācija tiks apkopota līdz marta komiteju sēdēm, kad arī varētu arī lemt par turpmāko rīcību, lai arī kapitāldaļas pašvaldībai "netraucē".

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība vēlas atbrīvoties no tai piederošajām 2,422% kapitāla daļām SIA "Rīgas apriņķa avīze", jo tās nav nepieciešamas pašvaldības funkciju efektīvai izpildei.

"Rīgas apriņķa avīze" pieder AS "KNK Mediji" (23,52%), SIA "Siguldas elpa" (15,12%), SIA "Mediju aģentūra" (19,45%), AS "TV Latvija" (15,12%), Gunāram Indāram (2,16%) un Aivaram Slucim (2,16%), kā arī vairākām pašvaldībām - Mārupes novada domei (3,78%), Garkalnes novada domei (2,32%), Inčukalna novada domei (4,65%), Krimuldas novada domei (2,32%), Ropažu novada domei (2,32%), Babītes novada domei (2,32%), Olaines novada domei (2,32%) un jau minētajai Siguldas novada domei, liecina "Firmas.lv" dati.

Turpat lasāms, ka 2016.gadā uzņēmums strādāja ar 79 eiro zaudējumiem un 207 081 eiro apgrozījumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)