Banner 980x90

Sestdien notiks Siguldas novada Veselības diena

Sestdien, 18.aprīlī, no plkst.10.00 Siguldas novada Kultūras centrā norisināsies Veselības diena, kas novadniekiem sniedz iespēju bez maksas pārbaudīt veselību un konsultēties pie dažādiem speciālistiem. Bezmaksas konsultācijas siguldiešiem nodrošinās arī Siguldas slimnīcas poliklīnikas un fizioterapijas speciālisti.

Kā pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā, pēc iepriekšēja pieraksta Siguldas novada Kultūras centra telpās novadnieki varēs veikt veselības pārbaudes un saņemt konsultācijas pie neirologa, kardiologa, pulmonologa, dermatologa, kā arī veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, osteoporozes skrīningu. Poliklīnikā iespējams apmeklēt okulistu, endokrinologu un pēdu aprūpes kabinetu.

Bez iepriekšēja pieraksta novada Kultūras centrā varēs saņemt fizioterapeita, audiologopēda, zobu higiēnista un Pacientu ombuda konsultācijas, kā arī veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeņa mērījumus, un plaušu pārbaudi. Rīgas Stradiņa universitātes studenti veiks asinsspiediena mērījumus, noteiks ķermeņa masas indeksu, kā arī veiks miegainības, stresa un skābekļa līmeņa testus, kā arī veselības un labsajūtas testu.

Studijā "Bosedīna" (L.Paegles ielā 3) plkst.9.30 iespēja piedalīties Tabatas treniņā, ko vadīs Liena Ozoliņa un plkst.11.30 zumba pie instruktores Marijas Plūmes, savukārt pkst.10.00 Siguldas novada Kultūras centra mazajā zālē notiksJogas nodarbība, ko vadīs pieredzējusi jogas pasniedzēja Daina Liepiņa

No plkst.10.00 līdz 14.00 pie Kultūras centraValsts asinsdonoru centra specializētajā donoru autobusāsiguldiešiem būs iespēja ziedot asinis.

No plkst.10.00 līdz 14.00 parkā pie Siguldas novada Kultūras centra aicinām piedalīties piekares sistēmas treniņos (TRX), kurus vadīs aktīva dzīvesveida apvienības "Green Grass" treneris Andrejs Filipovs – profesionāls dejotājs, horeogrāfs un sertificēts fitnesa treneris. TRX ļauj vienlaicīgi strādāt visām muskuļu grupām. Sistēma ir vienkārši lietojama un izmantojama praktiski jebkurā vietā, ar pielāgojamu siksnu garumu, kas dod iespēju veikt simtiem dažādu vingrinājumu. Izmantojot sava ķermeņa svaru, treniņsistēma attīsta spēku, izturību, stabilitāti, lokanību un dziļo muskulatūru.

Plkst.12.00 mazajā zālē būs iespēja tikties ar Akvelīnu Līvmaniun runāt par to, kā motivēt pozitīvismu, saglabāt enerģiju un dzīvot prieku. Runāsim par ezotēriku, astroloģiju un praktiskām lietām ikdienas veiksmes atslēgu meklējumos. Sarunas tēma "Veiksmīga cilvēka dzīves gājums - veiksmes atslēgas".

Plkst.13.00 parkā pie Siguldas novada Kultūras centra MomyFit nodarbība māmiņām ar mazuļiem. Treniņu programmas īpaši jaunajām māmiņām sagatavojusi trenerīte, kas deviņus gadus ir saistīta ar fitnesa jomu, tādēļ MommyFit treniņi ir kvalitatīvi fiziskie treniņi, kuros visi vingrojumi ir pārdomāti un piemēroti, lai vingrojot jaunās māmiņas varētu izmantot arī ratus.

Veselības dienas laikā, Pacietnu ombuds veiks apmeklētāju anketēšanu, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par Veselības dienas nepieciešamību, kā arī veicamajiem uzlabojiem. No visiem, kuri būs aizpildījuši aptaujas anketu, trīs laimīgie izlozes kārtībā saņems dāvanu kartes no Siguldas slimnīcas.

Lai nodrošinātu, ka par Siguldas novada pašvaldības finansējumu pieaicinātos speciālistus izmanto novada iedzīvotāji, piesakoties pie ārsta vai apmeklējot kādu no Veselības dienas piedāvājumiem, būs jāuzrāda Siguldas novada iedzīvotāja ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu.

Veselības dienu Siguldas novadā organizē Siguldas novada pašvaldība un nodibinājums Pacientu ombuds, piesaistot sadarbības partnerus. Kā jau katru gadu, Veselības dienas apmeklētājiem ūdeni nodrošina SIA "Siguldas Minerālūdens". Veselības dienas tiek rīkotas divas reizes gadā, dodot iespēju novadniekiem bez maksas apmeklēt ārstus, speciālistus un veikt veselības pārbaudes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)