Banner 980x90

Sāksies pieteikšanās pie Veselības dienas speciālistiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pirmdien, 21.septembrī, tiks uzsākts pieraksts pie neirologa, kardiologa, endokrinologa, dermatologa, kāju vēnu skrīningam, pēdu datordiagnostikai, osteoporozes skrīningam, bērnu acu ārsta, bērnu neirologa, kā arī pie Siguldas slimnīcas speciālistiem - okulista, endokrinologa un neirologa. 

Pierakstu pie šiem speciālistiem iespējams veikt, zvanot pa tālruņiem 22424432 vai 28700334, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

26.septembrī no plkst.10.00 līdz 16.00 Siguldas novada Kultūras centrā norisināsies Veselības diena, kuras laikā novadnieki bez maksas varēs apmeklēt ārstus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un gūt vērtīgu informāciju.

Pēc iepriekšēja pieraksta Siguldas novada Kultūras centra telpās novadnieki varēs veikt veselības pārbaudes un saņemt konsultācijas pie neirologa, kardiologa, endokrinologa, dermatologa, kā arī veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, osteoporozes skrīningu. Pierakstu pie šiem speciālistiem iespējams veikt no 21.septembra, zvanot pa tālruņiem 22424432 vai 28700334.

Bez iepriekšēja pieraksta novada Kultūras centrā varēs saņemt fizioterapeitu, zobu higiēnista un Pacientu ombuda konsultācijas, kā arī veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeņa mērījumus, un plaušu pārbaudi. Rīgas Stradiņa universitātes studenti veiks asinsspiediena mērījumus, noteiks ķermeņa masas indeksu un skābekļa līmeni asinīs. Kultūras centrā būs pieejamas divas Veselības istabas, kurās ikviens varēs veikt kompleksu veselības pārbaudi, kā arī veikt HIV, B un C hepatītu ātrās noteikšanas testus. Fizioterapeiti veiks stājas pārbaudi, roku muskuļu/spēka pārbaudi, konsultēs par sirds un asinsvadu slimību profilaksi, kā arī par bērnu peldināšanu, ūdens procedūru iedarbību uz ķermeni.

SIA "Optometrijas centra" Optio optika Veselības dienā noteiks acs optisko stiprumu, veicot autorefraktometra mērījumus, noteiks acs spiedienu bez zāļu pilināšanas, novērtēs pacienta redzes lauku, noteiks makulas pigmenta blīvumu, kas ir viens no parametriem, kas sniedz iespēju jau agri noteikt riska pacientus ar vecumu saistītajai makulas deģenerācijai, kas ir galvenais iemesls redzes zaudējumam cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma. Aicinām uz Veselības dienu paņemt līdzi savas saulesbrilles, optometrijas speciālisti pārbaudīs UV filtru pietiekamību acs aizsardzībai no saules.

Siguldas novada Kultūras centra mazajā zālē plkst.10.00 uz jogas nodarbību aicina studija "Bosedīna", savukārt plkst.12.00 Dr.Mirdzas Brazovskas lekcija "Ajūrvēdas iespējas mūsu ikdienā".

Latvijas Sarkanā krusta Jaunatne Siguldas novada Veselības dienā sniegs informāciju par pirmo palīdzību, kā arī plkst.13.00 Kultūras centra lielajā zālē plānots pirmās palīdzības konkurss "Pārbaudi savas 1.palīdzības zināšanas" ar noderīgām balvām. Veselības dienas ietvaros Kultūras nama lielajā zālē darbosies arī LSK Jaunatnes Veselības istaba, kurā būs iespējams veikt kompleksu veselības pārbaudi - cukura līmeņa mērījums, hemoglobīna mērījums, ķermeņa masas indeksa noteikšana, asinsspiediens u.c. veselības pārbaudes.

Biedrības "DiaLogs" pārstāve Veselības dienas ietvaros informēs par iespējām saņemt atbalstu, ja ir nācies saskarties ar HIV, B vai C hepatītu, kā arī būs iespēja saņemt vērtīgus materiālus par simptomiem, diagnosticēšanu un ārstēšanu.

Pacientu atbalsta centrs Veselības dienas ietvaros aicina nodot nederīgos medikamentus. Ja Jums medikaments vairs nav nepieciešams, vai tam beidzies termiņš, tobūs iespēja nodot Pacientu atbalsta stendā īpašā "kastē".

Izmantojot īpašu aplikāciju, būs iespēja novērtēt neveselīgas dzīvesveida atstātās sekas uz Jūsu organismu.

Pie novada Kultūras centra Bērnu mobilajā Veselības aprūpes centrā pieņems bērnu acu ārsts un neirologs. Pierakstu pie šiem speciālistiem iespējams veikt no 21.septembra, zvanot pa tālruņiem 22424432 vai 28700334.

Krimuldas muiža Veselības dienas apmeklētājiem plkst.11.00 piedāvās nūjošanas pārgājienu, plkst.13.00 veselības kokteiļu stundu muižas dārzniecībā, plkst.14.00 ekskursiju "Krimuldas dziedinošais spēks", plkst.15.00 atpūtas pauzi uz muižas terases, plkst.16.00 semināru "Pats savas dzīves saimnieks".

Siguldas sporta klubs "Panatta Fitness" no plkst.9.00 līdz 15.00 piedāvās bezmaksas treniņu nodarbību trenažieru zālē, kvalificēta trenera vadībā.

Parkā pie Siguldas novada Kultūras centra no plkst.10.00 līdz 14.00 "Green Grass" sadarbībā ar "G Fitness"  piedāvā TRX piekares sistēmu treniņus trenera Andreja Filipova, kas piemērots visiem fiziskās sagatavotības līmeņiem. Izmantojot sava ķermeņa svaru, tiek nostiprināta dziļā muskulatūra, attīstīts līdzsvars un koordinācija. Ar vai bez sporta tērpa, aicinām ikvienu nākt un izmēģināt - vienas nodarbības ilgums vidēji ir 40 min. (iespēja pievienoties jebkurā laikā).

Poliklīnikā iespējams apmeklēt okulistu, endokrinologu un neirologu, iepriekš veicot pierakstu no 21.septembra, zvanot pa tālruņiem 22424432 vai 28700334.

Laikā no 21. līdz 27.septembrim Siguldas novadā notiks Veselības un sporta nedēļa, kurā novada iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, kā arī diskutēt ar profesionāļiem par veselības uzlabošanu.Pilnu Veselības un sporta nedēļas programmu iespējams lejuplādēt šeit.

Lai nodrošinātu, ka par Siguldas novada pašvaldības finansējumu pieaicinātos speciālistus izmanto novada iedzīvotāji, piesakoties pie ārsta vai apmeklējot kādu no Veselības dienas piedāvājumiem, būs jāuzrāda Siguldas novada iedzīvotāja ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu.

Veselības dienu Siguldas novadā organizē Siguldas novada pašvaldība un nodibinājums Pacientu ombuds, piesaistot sadarbības partnerus. Veselības dienas tiek rīkotas divas reizes gadā, dodot iespēju novadniekiem bez maksas apmeklēt ārstus, speciālistus un veikt veselības pārbaudes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)