Banner 980x90

"Saber Strike" nav nodarījušas zaudējumus Siguldas novada pašvaldībai

Valmiera, 15.jūn., LETA. Militārās mācības "Saber Strike" nav nodarījušas kaitējumu Siguldas novada pašvaldībai, aģentūra LETA noskaidroja novada domē.

Kaitējums ir nodarīts vairākiem privātīpašumiem. Kā tas tiks atlīdzināts, ir īpašnieku un NBS komunikācijas jautājums, skaidro pašvaldībā.

Pirmdien kāda Siguldas novada iedzīvotāja pagalmā esot iebraukusi bruņutehnika un atklājusi uguni aptuveni 40 metru no mājas sliekšņa. Kaujinieki arī esot izbraukājuši vīrieša privāto mežu un nupat apsētos laukus.

Tāpat medijos izskanējuši stāsti par to, kā pret civiliedzīvotājiem ticis pavērsts tanka stobrs.

No 9.jūnija līdz 14.jūnijam militārās mācības notika arī ārpus poligona - Amatas, Mālpils, Ogres, Ropažu, Salaspils un Stopiņu novados, kur bataljona līmeņa vienības, pārvietojoties ar bruņutehniku, veica mācību uzdevumus ar zemju īpašniekiem saskaņotās teritorijās.

Šogad apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību vadošā valsts ir Latvija. Mācībās Latvijā piedalās vairāk nekā 2000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Polijas un Slovākijas, kā arī ASV.

"Saber Strike" ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)