Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" piekāpjas Austrumu konferences līderei "Avangard"

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) piekāpās Austrumu konferences līdervienībai Omskas "Avangard".

Vārtus rīdzinieku labā guva Edgars Kulda. Tikmēr "Avangard" labā pa precīzam metienam veica Antons Burdasovs un Pjotrs Hohrjakovs.

Maču aktīvāk iesāka "Avangard" hokejisti, kuri arī izveidoja pirmo bīstamo momentu pie rīdzinieku vārtiem. Turpinājumā mājinieki nopelnīja skaitliskā sastāva pārkāpumu, par ko tika sodīti un palika mazākumā. Spēlējot nevienādos sastāvos, Omskas klubs lielākoties atradās rīdzinieku aizsardzības zonā, taču pārspēt Jakubu Sedlāčeku un gūt vārtus viņiem neizdevās. Nākamajās minūtēs komandas apmainījās ar bīstamiem momentiem pie pretinieku vārtiem, taču rezultāts vēl joprojām nemainījās.

Četras minūtes līdz trešdaļas izskaņai rīdzinieki vairākkārt bīstami meta pa "Avangard" vārtiem, laimi izmēģinot gan Andrim Džeriņam, gan Gunāram Skvorcovam, taču Omskas kluba vārtos spēlējošais čehs Dominiks Furhs pārspēts netika. Mača 18.minūtē mājiniekiem tomēr izdevās atklāt mača rezultātu, kad pēc Vitālija Pavlova piespēles ripu viesu vārtos raidīja Edgars Kulda. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem Kuldam bija vēl viena iespēja pārspēt Furhu, kad viņš izgāja viens pret vārtsargu, taču ripa neielidoja vārtu taisnstūrī.

Zīmīgi, ka Kulda pārtrauca "Avangard" 197 minūšu garo nezaudēto vārtu sēriju. Pirms trešdienas cīņas Omskas klubs aizvadīja trīs "sausās" spēles.

Otrā perioda sākumā bīstamākus momentus veidoja rīdzinieki. Lai arī divu minūšu noraidījumu par turēšanu ar nūju nopelnīja "Dinamo" komandā spēlējošais Tims Sestito, mājiniekiem, spēlējot mazākumā, padevās labs izgājiens, kad pēc Mika Indraša piespēles uzbrukuma smailē nonāca Džeriņš. Tiesa, ripa lidoja tieši virsū Furham, tā arī neielidojot vārtos. Taču tiklīdz Sestito atgriezās laukumā, "Avangard" panāca izlīdzinājumu, vārtus Omskas kluba labā gūstot Antonam Burdasovam.

Pēc 11 nospēlētām minūtēm Sestito saķērās ar Nikolaju Lemtjugovu, saņemot sitienu pa seju. Tiesa, rīdzinieku vienības hokejists neatbildēja pretiniekam ar asumiem, tādējādi nopelnot savai komandai vairākumu, bet Lemtjugovam tiekot pie disciplinārā soda 2+10 minūtes. Šoreiz rīdzinieki vairākumu nerealizēja. Tieši pretēji, viesiem atgriežoties pilnā sastāvā, uz noraidīto soliņu devās jau mājinieku rindās spēlējošais Māris Jass. "Avangard" atšķirībā no Rīgas kluba hokejistiem gan izmantoja savu izdevību, spēlējot nevienādos sastāvos, un panāca 2:1, vārtus gūstot Pjotram Hohrjakovam.

Noslēdzošā trešdaļa iesākās ar daudz asumiem. Vispirms mājinieku vienībā spēlējošais Miķelis Rēdlihs ar savu aktivitāti izraisīja grūstīšanos aiz Omskas kluba vārtiem. Uzreiz pēc tam arī Indrašis agresīvi spēlējot gan pie pretinieku vārtiem, gan savā laukuma pusē izraisīja grūstīšanos, kurā iesaistījās visi laukumā esošie hokejisti. Arī nākamajās minūtēs tieši mājinieki aktīvāk un bīstamāk uzbruka, taču pie vārtu guvuma netika. Šāds spēles temps bija līdz pašām pamatlaika beigām. Divas minūtes līdz mača izskaņai rīdzinieki Sedlāčeku nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču panākt izlīdzinājumu neizdevās, tā arī nenostājoties pretinieku aizsardzības zonā un neizveidojot nevienu bīstamu momentu.

Ar šo maču rīdzinieki uzsāka mājas spēļu maratonu, jo turpinājumā savā laukumā gaidāmi vēl seši mači, bet nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta vien 30.janvārī, kad būs jāspēkojas pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Rīgas "Dinamo" ar "Avangard" savā starpā mērojās spēkiem arī pagājušā gada 12.novembrī, kad izbraukumā uzvaru ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā izcīnīja rīdzinieki.

Kā zināms, iepriekšējā nedēļā Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Pēc somu atbrīvošanas rīdzinieki aizvadījuši divus mačus izbraukumā - vispirms ar 3:1 tika pieveikts Podoļskas "Vitjaz", bet vēl svētdien ar 1:2 nācās piekāpties pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo".

Kļuvis zināms, ka, visticamāk, šī sezona ir noslēgusies Rīgas "Dinamo" aizsargam Krišjānim Rēdliham, kuram konstatēts nopietns kājas savainojums un tā sadziedēšana prasīs četras līdz sešas nedēļas. Šosezon hokejists izcēlies ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficentu +3.

"Avangard" komanda šobrīd izcīnījusi piecas uzvaras pēdējo sešu spēļu laikā, turklāt pagaidām tās kontā ir četri panākumi pēc kārtas. Ar 51 spēlē izcīnītiem 94 punktiem Omskas klubs ir Austrumu konferences kopvērtējuma pirmajā vietā.

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 16 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 2-3 spēlēm vairāk. Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 47 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 73 punktiem 50 cīņās.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl 13 spēles, no kurām desmit būs savā laukumā. Tiesa, pēc savā laukumā parādītā snieguma rīdzinieki ir pēdējā vietā visā līgā - 20 spēlēs tikuši pie 20 punktiem, svinot vien četras uzvaras pamatlaikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)