Banner 980x90

Rehabilitācijas centrs "Krimulda" uzsāk projektu "Dzīvosim veselīgi!"

Lai risinātu liekās ķermeņa masas problēmu Siguldas novada bērniem, rehabilitācijas centra "Krimulda" projekta "Dzīvosim veselīgi!" ietvaros šī gada martā tiks piedāvātas lekcijas par veselīga uztura pamatprincipiem 1.-4.klašu audzēkņu vecākiem.

Projekts tiek īstenots ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu un kopumā plānotas trīs bezmaksas lekcijas - Siguldas pilsētas vidusskolā, Mores pamatskolā un Allažu pamatskolā, pilsētas informācijas portālam Sigulda24.lv pavēstīja Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu Asociācijas valdes locekle un SIA "Rehabilitācijas centrs "Krimulda" sertificēta uztura speciāliste Anna Augule.

Viņa informē, ka lekcijās vecākiem būs iespēja kopā ar uztura terapeiti Annu Auguli uzzināt veselīga uztura principus un to, kā tos pielietot ikdienā. Speciāliste atbildēs uz aktuālajiem jautājumiem un sniegs individuālas rekomendācijas.

Savukārt sākot ar martu, rehabilitācijas centrs "Krimulda", balstoties uz savu bagāto pieredzi rehabilitācijā, pirmo reizi īstenos speciālu programmu bērniem ar lieko ķermeņa masu. Tās ietvaros paredzētas gan individuālas uztura speciālista konsultācijas (bērniem atsevišķi un/vai kopā ar vecākiem), gan kopīga ēst gatavošana uztura speciālista vadībā, gan rehabilitācijas ārsta konsultācijas, kas ieteiks labāko veidu pareizam dzīves režīmam, kā arī atbilstošas procedūras.

Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, pasaulē aptuveni 170 miljoni bērnu cieš no liekā svara. Liekais svars un aptaukošanās ir saistāmi ar nopietnām veselības problēmām, paaugstināts ķermeņa masas indekss ir nozīmīgs riska faktors kardiovaskulāro slimību un cukura diabēta II tipa attīstībā. Iespējams, ka arī aptaukošanās paaugstina audzēju veidošanās risku, jo tā izmaina dažādu hormonu līmeņus.

Latvijā Pasaules Veselības organizācijas Eiropas bērnu aptaukošanās pārraudzības iniciatīvas ietvaros, pēc vienotas metodikas, ir veiktas trīs pētījuma kārtas. Pētījumu mērķis bija iegūt informāciju par ķermeņa masu 7 gadus veciem bērniem un skolu vides atbilstību veselīgu paradumu veicināšanai. 2012./2013.mācību gadā veiktā pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijā 22,5% (2008.gadā - 21,5%) 7 gadus vecu bērnu ir lieka ķermeņa masa, ieskaitot aptaukošanos.

Aicinām vecākus būt aktīviem un iesaistīties projektā, jo visefektīvākais veids cīņai ar bērnu ķermeņa lieko svaru ir sabalansēts uzturs un aktīvs dzīves veids. Lai tas kļūst par ģimeni vienojošu ieradumu!

Informācija par projektu pieejama pa tālruni: 29264682 /><span class=29264682 (Dace).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)