Banner 980x90

Radioķirurģijas centrs "Sigulda" kopš atklāšanas pērn novembrī apgrozījis ap 120 000 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Kopš pērn novembra beigās stereotaktiskās radioķirurģijas centra (SRC) "Sigulda" atklāšanas līdz šim centrs apgrozījis ap 120 000 eiro, aģentūrai LETA stāsta SRC "Sigulda" vadītājs Māris Skromanis.

Viņš norāda, ka visi līdz šim gūtie ieņēmumi tiek reinvestēti, lielākoties mārketinga aktivitātēs, tādēļ patlaban par centra peļņu runāt vēl nevar.

Kopš novembra beigām, pacientu ārstēšanā izmantojot neinvazīvu robotizētu radioķirurģijas tehnoloģiju "CyberKnife", kopumā ir pabeigtas 16 procedūras, bet pacientu pieprasījumi tiek saņemti ik nedēļu. Piemēram, liela interese ir no pacientiem Lietuvā. Līdz šim ārstēšanu jau ir saņēmuši pieci pacienti no Lietuvas.

Šogad iecerētas mārketinga aktivitātes īpaši Lietuvas tirgum, kā arī tuvākajā laikā plānota Igaunijas tirgus apguve.

Ņemot vērā, ka SRC "Sigulda" esošā iekārta "CyberKnife M6" ir jaunākās paaudzes "CyberKnife" iekārta, meklējot profesionālos izaicinājumus, par SRC "Sigulda" interesējas ārvalstu speciālisti, atzīmē Skromanis.

"Esam pamanīti, un mūsu darbs tik īsā laika periodā arī ir pamanīts un novērtēts. Mūsu piesaistītie speciālisti - potenciālo klientu konsultanti - strādā savās izcelsmes valstīs Ukrainā un Lietuvā, kā arī šobrīd norit pārrunas ar speciālistiem Norvēģijā, kas var nozīmēt, ka tuvāko mēnešu laikā sagaidām arī pirmos pacientus no Norvēģijas. Siguldā sadarbojamies ar Siguldas slimnīcu un Valtera protēžu laboratoriju, kura ārstē pacientus no Norvēģijas, piedāvājot bariatrijas, dzemdniecības un acu protēžu izgatavošanas pakalpojumus. Tagad Siguldas medicīnas tūrisma sortimentu papildinām arī radioķirurģijas pakalpojumu pacientiem ar labdabīgiem, ļaundabīgiem audzējiem un citām patoloģijām," stāsta SRC "Sigulda" vadītājs.

Jau ziņots, ka centrs "Sigulda" tika atklāts pagājušā gada novembra beigās un tas ir Baltijas valstīs vienīgais unikālās "CyberKnife" tehnoloģijas centrs labdabīgu un ļaundabīgu audzēju ārstēšanai.

Kā iepriekš vēstīts, ar bankas "Citadele" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līdzfinansējumu, ieguldot 5,6 miljonus eiro, SRC "Sigulda" piedāvā efektīvus risinājumus cīņai ar onkoloģiskām slimībām - līdz šim Baltijas reģionā nepieejamu tehnoloģiju "CyberKnife" onkoloģisko saslimšanu neinvazīvai ārstēšanai.

No 5,6 miljoniem eiro 4,9 miljoni tika investēti iekārtas iegādē un uzstādīšanā, savukārt atlikušie 700 000 eiro tika investēti jaunā centra būvniecībā.

SRC "Sigulda" pārvalda 2014.gada 21.martā dibinātā SIA "Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs "Sigulda". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs "Sigulda" pilnībā pieder Latvijā reģistrētajai SIA "Amerikas Baltijas tehnoloģiju korporācija".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)