Banner 980x90

"Lauku ceļotājs": Latvijā šogad izveidotas jaunas lauku viesu mājas

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latvijā šogad izveidotas jaunas lauku viesu mājas, turklāt lauku tūrisma mītņu īpašnieki aktīvi piestrādā arī pie kvalitātes veicināšanas, aģentūrai LETA sacīja biedrības "Lauku ceļotājs" ceļojumu konsultante Katrīna Seržante.

"Nāk klāt jaunas lauku tūrisma mītnes, brīvdienu mājas, kuras izīrē uz ilgāku laiku, un tad cilvēki paši savā nodabā dzīvojas. Tiek būvētas ne tikai jaunas viesu mājas, bet arī viesnīcas," teica Seržante, piebilstot, ka pieprasījums pēc brīvdienu mājām sevišķi aktualizējas vasaras sezonā, kad cilvēki meklē vietas, kur atvaļinājuma laikā varētu ilgāk padzīvot, un brīvdienu mājas tam ir laba alternatīva.

Pēc viņas teiktā, jaunu brīvdienu māju būvniecība norit gan par pašu līdzekļiem, gan arī izmantojot Eiropas Savienības fondu finansējumu. Latgalē jaunu lauku tūrisma mītņu celtniecība norit kūtrāk nekā Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, kur ir līdzvērtīga aktivitāte.

Tāpat, pēc Seržantes teiktā, saimnieki strādā arī pie lauku tūrisma mītņu kvalitātes uzlabošanas, it sevišķi jaunās tūrisma mītnes, kas piedomā pie interjera, dizaina, pakalpojumiem. "Kopumā [lauku tūrisma mītnes] piedomā pie tā, ka klientu var piesaistīt ar kvalitāti," sacīja Seržante. Viņa piebilda, ka uzņēmēji laukus visu laiku domā par to, kā noturēt līmeni un piesaistīt.

Seržante pastāstīja, ka atpūtas kompleksos arvien vairāk tiek domāts arī par pasākumiem, lai piesaistītu papildu tūristus. "Lauku tūrisma mītnes katru gadu uz Jauno gadu izveido speciālo piedāvājumu, kurā ietilpst kāds koncerts, vakariņas un īpaša cena nakšņošanai. Pasākumi ir papildu garants, kā piesaistīt tūristus," sacīja Seržante.

Viņa pagaidām nevarēja pateikt, kāds šogad būs Latvijas lauku tūrisma mītņu apgrozījums kopvērtējumā, norādot, ka 22.novembrī būs "Lauku ceļotāja" kopsapulce, uz kuru būs apkopoti Latvijas lauku tūrisma mītņu darbības rezultāti.

"Lauku ceļotājs" ir profesionāla lauku tūrisma asociācija, kas dibināta 1993.gadā. Pašlaik asociācija apvieno 289 lauku tūrisma uzņēmējus un citas lauku tūrismā ieinteresētās personas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)