Banner 980x90

Pērn samazinājās "Siguldas CMAS" apgrozījums un saruka peļņa

Pērn samazinājās AS "Siguldas ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija" ("Siguldas CMAS") apgrozījums un saruka peļņa, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais "Siguldas CMAS" nerevidētais starpperiodu pārskats par 2015.gada 12 mēnešiem.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,1 miljons eiro, kas ir par 43 000 eiro jeb 3,8% mazāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 1,14 miljonus eiro.

"Siguldas CMAS" pērn nopelnīja 75 668 eiro, kas ir par 51% mazāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 155 916 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka neto apgrozījuma samazinājumu un pircēju parādu pieaugumu ietekmēja gan piena produktu noieta kritums Krievijas tirgū saistībā ar Krievijas noteiktajām sankcijām, gan piena ražošanas kvotu atcelšana Eiropas Savienībā 2015.gadā, kas tieši ietekmēja gan piena cenas, gan tirgus konjunktūru, kā rezultātā, mazinoties zemnieku pirktspējai, nācās pārskatīt uzņēmuma īstenoto cenu politiku.

"Siguldas CMAS" pamatnodarbošanās ieņēmumu proporcionalitāte, salīdzinot ar 2014.gadu, nav būtiski mainījusies - ieņēmumi no vaislas buļļu spermas pārdošanas veidoja 51,5% no neto apgrozījuma, bet piena analizēšanas un pārraudzības datu apstrādes pakalpojumi veidoja 36,8% no neto apgrozījuma.

Pērn ieguldījuma īpašuma novērtēšana patiesajā vērtībā radīja zaudējumus 18 000 eiro apmērā, bet 2014.gadā tas radīja 25 000 eiro ieņēmumus.

Uzņēmuma pamatnodarbošanās joprojām ir vaislas buļļu spermas ražošana un pārdošana, kā arī piena analizēšanas un datu apstrādes pakalpojumi.

Lielākā uzņēmuma akcionāre ir SIA "Siguldas mākslīgās apsēklošanas stacija", kurai pieder 49,8% akciju.

Kompānijas akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" Otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)