Banner 980x90

Par 36 000 eiro Siguldas poliklīnikas telpas piemēros ģimenes ārstu klīnikas vajadzībām

Rīga, 5.okt., LETA. Siguldas poliklīnikas telpu pielāgošanai ģimenes ārstu klīnikas vajadzībām tiks novirzīti 36 224 eiro, lēmuši Siguldas novada domes deputāti.

Domes sēdē SIA "Siguldas slimnīca" valdes loceklis Valdis Siļķe pauda priekšlikumu lielāko daļu jeb 36 185 eiro novirzīt no finansējuma, kas stāv slimnīcas kontā un ir paredzēts pasažieru un kravas liftu rekonstrukcijai. Savukārt trūkstošos 39 eiro slimnīca apmaksās no kapitālsabiedrības līdzekļiem.

Siļķe skaidroja, ka sakarā ar notikušo nelaimes gadījumu pasažieru un kravas liftu rekonstrukcija pagaidām ir bloķēta. Arī Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse") piebilda, ka līdz gada beigām šajā situācijā nekas nemainīsies, tādejādi atbalstāma iecere finansējuma novirzīšanai citiem mērķiem.

Saistībā ar pilotprojekta realizāciju ģimenes ārstu klīnikas izveidei Siguldā, Siguldas poliklīnikā vajadzīgs radīt telpas ģimenes ārstu un viņu palīgu, kas varētu būt viena vecmāte un pediatrs, izvietošanai. Ģimenes ārstu klīnikai paredzēts atvēlēt Siguldas poliklīnikas otro stāvu, stāstīja Siļķe.

Jau ziņots, ka pagājušā gada rudenī tika sākts darbs pie ģimenes ārstu klīnikas izveides projekta Siguldas poliklīnikā.

Lai nodrošinātu kvalitatīvus ģimenes ārstu un pediatra pakalpojumus, un iespēju tos apmeklēt novada iedzīvotājiem ērtā laikā, Mitrevics iniciēja pilotprojektu "Ģimenes ārstu klīnikas izveide Siguldas poliklīnikā", ko plānots realizēt, sadarbojoties ar SIA "Siguldas slimnīca".

Pilotprojektā plānots Siguldas poliklīnikā izveidot Latvijā unikālu brīvprātīgi apvienojušos ģimenes ārstu klīniku, nodrošinot novadniekiem pieeju ģimenes ārstiem arī darba dienu vakaros un sestdienās. Iecerēts, ka klīnikā būs pieejams pašvaldības apmaksāts pediatrs, kura pakalpojumi novada iedzīvotājiem būs pieejami bez ģimenes ārsta nosūtījuma.

Strādājot pie mūsdienīgas un ērtas klientu apkalpošanas sistēmas, plānots izveidot arī reģistratūru ar elektronisku pieteikšanās sistēmu, tādējādi atvieglojot pierakstīšanās procesu un ietaupot iedzīvotāju laiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)