Banner 980x90

Mālpilī domnīcas "Certus" forumā spriedīs par ekonomiskas attīstības virzieniem

Valmiera, 11.okt., LETA. 13.oktobrī Mālpilī notiks ikgadējais domnīcas "Certus" forums, kurā šoreiz spriedīs par ekonomikas attīstības stratēģiskajiem virzieniem, aģentūru LETA informēja domnīcas pārstāvji.

"Noteikt valsts stratēģiskas attīstības prioritātes – tas ir liels izaicinājums, un, visticamāk, arī strīdu ābols. Nacionālais Attīstības Plāns ar apstrādes rūpniecību kā prioritāti – bija viens no mēģinājumiem", norāda domnīcas "Certus" vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Izvirzot prioritātes, ir jāievēro trīs pamatprincipi: risku diversifikācija; risku līdzsvarošana, izvēloties gan tradicionālās, valstij jau sen raksturīgās nozares, gan jaunās un strauji attīstošās; un reģionālo un Rīgas interešu līdzsvarošana.

"Ir loģiski turpināt darbu pie jau sen iesāktā, vienlaicīgi saprotot, ka izrāviens tradicionālajās nozarēs visticamāk nenotiks. Izrāviens var notikt samērā jaunajās nozarēs, bet var arī nenotikt. Jaunajiem virzieniem parasti piemīt lielāks potenciāls, bet arī ir augstāks risks", atzīmē Dombrovskis.

"Certus" foruma laikā augsta līmeņa diskusijā šogad piedalīsies Latvijas Republikas ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība), Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa).

"Certus" ir Latvijā pirmā domnīca, kas izveidota pateicoties tikai privātajam finansējumam. Tajā piedalās arī vairākās vadošās Latvijas tautsaimniecības nozares - farmācijas, IT, kokrūpniecības, finanšu, lauksaimniecības un citas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)