Banner 980x90

Latvijā šomēnes viesosies "NHK" Tokijas bērnu koris

Rīga, 14.aug., LETA. Latvijā no 21.augusta līdz 25.augustam viesosies "NHK" Tokijas bērnu koris no Japānas, kas izpildīs savu Baltijas koncertturnejas muzikālo programmu, aģentūru LETA informēja Rīgas Doma kora skolas pārstāve Madara Boka.

Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" koris uzstāsies 22.augustā plkst.18. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt japāņu tradicionālo mūziku, kas vēsta par tālās zemes iedvesmojošo dabu un dzīves ritumu. Koncertā ieeja bez maksas.

Savukārt 24.augustā plkst.19 Rīgas Domā izskanēs "NHK" kora un meiteņu kora "Tiaria" sadraudzības koncerts "Impresijas". Koncertā piedalīsies Jolanta Barinska (ērģeles), savukārt korus diriģēs Aira Birziņa, Kendži Otani un Noriko Kaneda.

"NHK" Tokijas bērnu koris ir kolektīvs dibināts 1952.gadā, un kopš tā laika guvis augstu profesionālo meistarību un starptautisko atpazīstamību, norādīja Boka. Koncerttūrē Somijā, Igaunijā un Latvijā koris uzstāsies 63 dziedātāju sastāvā, apvienojot jauniešus vecumā no 12 līdz 20 gadiem.

Jau kopš kora 20.jubilejas, kas tika atzīmēta 1972.gadā, koris ik gadu sniedz tā dibināšanai veltītus koncertus Japānā un ārvalstīs, iepazīstinot klausītājus ar daudzveidīgām programmām, tostarp japāņu komponistu sacerētiem jaundarbiem, kas īpaši veltīti korim. Pašlaik "NHK" Tokijas bērnu kori kopskaitā veido 175 dziedātāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)