Banner 980x90

KNAB nekonstatē pārkāpumus Siliņa priekšlikumā piešķirt paša vadītajai Pensionāru federācijai 15 000

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis pārkāpumus saistībā ar Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja un deputāta Andra Siliņa (ZZS) priekšlikumu piešķirt federācijas darbības nodrošināšanai 15 000 eiro.

KNAB savas kompetences ietvaros izskatījis informāciju par iespējamo interešu konfliktu saistībā ar šī gada valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu sabiedriskajām organizācijām un secinājis, ka deputātu darbībās, lemjot par šo līdzekļu piešķiršanu, nav konstatējami likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto ierobežojumu pārkāpumi, jo saskaņā ar amata pilnvaru realizēšanas ierobežojumiem tie nav attiecināmi uz deputātiem gadījumos, kad šīs amatpersonas piedalās ārējo normatīvo aktu vai politisko lēmumu pieņemšanā, aģentūrai LETA paskaidroja biroja pārstāve Laura Dūša.

KNAB pārbaudi sāka pērn decembrī. Saeima pērn decembrī atbalstīja Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja deputāta Andra Siliņa (ZZS) priekšlikumu piešķirt federācijas darbības nodrošināšanai 15 000 eiro.

Iepriekš šo priekšlikumu valsts budžeta projektam atbalstīja arī valdība.

Šāda situācija izpelnījās vairāku deputātu kritiku par to, ka tieši Siliņš iesniedza šo priekšlikumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)