Banner 980x90

JKP sākusi parakstu vākšanu, lai azartspēļu zāles Latvijā atļautu tikai smalkās viesnīcās

Rīga, 11.jūn., LETA. Portālā "manabalss.lv" Jaunā konservatīvā partija (JKP) sākusi parakstu vākšanu par azartspēļu zāļu aizliegšanu visā Latvijā, izņemot luksus klases viesnīcas, aģentūru LETA informēja JKP valdes loceklis, Rīgas domes deputāts Juris Jurašs.

Iniciatīva publicēta dažas stundas pirms pusnakts un šodien ap plkst.15 par to bija parakstījušies ap 80 iedzīvotāji. Lai iniciatīvu iesniegtu Saeimā, par to jāparakstās 10 000 pilsoņu, kuri atbilst likuma kritērijiem.

"Spēļu elles ir slimība, kura pārņēmusi Latviju. Tu to redzi, visi to apzinās, bet neko nedara. Daudzas "vecās partijas" ir atkarīgas no azartspēļu biznesa sponsoriem, tāpēc izliekas problēmu neredzam vai aizbildinās ar lielajiem nodokļu ieņēmumiem un darba vietām, ko spēļu zāles nodrošina. Cīņā ar politiķiem pret azartspēļu izplatību mums nepieciešams tautas atbalsts, tāpēc rosinājām parakstu vākšanu sabiedrības iniciatīvu platformā "manabalss.lv: ," pauž Jurašs.

Kā apgalvo JKP, lai ierobežotu pieejamību azartspēlēm un "vislielākajai to sērgai - spēļu automātiem", politiskais spēks esot sācis ar priekšlikumu rosināšanu par azartspēļu ierobežošanu Rīgas pilsētā. "Pateicoties mūsu komandas cīņai, Rīgas dome pērn pieņēma lēmumu par 40 spēļu eļļu slēgšanu Rīgas vēsturiskajā centrā. Šajā pavasarī Rīgas pilsētas attīstības komitejā iesniedzām nākamos priekšlikumus, kas paredz pilnīgu spēļu zāļu pazušanu ne tikai no Rīgas centra, bet arī mikrorajoniem. Priekšlikumi paredzēja, ka spēļu zāles varēs atrasties tikai luksus klases viesnīcās. Diemžēl Rīgas domes vadība izdomā un izmanto dažādus šķēršļus, lai bremzētu šī jautājuma tālāku risināšanu," vēsta politiķis.

"Spēļu ellēm vislabāk vedas tur, kur cilvēki dzīvo uz nabadzības sliekšņa. Tie ir izmisuši cilvēki, kuri uz turieni dodas kā uz pēdējās cerības iestādēm. Taču tās tikai atņem cilvēkiem pēdējos iztikas līdzekļus, ģimeni un beigu beigās ticību un vēlmi dzīvot. Tikai pagājušā gadā azartspēļu kompāniju ieņēmumi sasniedza 280 miljonus eiro, jeb 150 eiro uz katru Latvijas iedzīvotāju, ieskaitot pensionārus un zīdaiņus. Šogad ieņēmumi var pārsniegt 300 miljonus eiro. Tie ir miljoni, kas izņemti no mūsu un mūsu tuvinieku kabatām. Šis neprāts ir jāierobežo un jāieliek stingros rāmjos," izteicies Jurašs.

Kā ziņots, Rīgas dome iepriekš noraidīja opozīcijas deputāta Juraša rosinājumu skatīt jautājumu par visu spēļu zāļu slēgšanu Rīgas pilsētā. Koalīcija balsojumā par jautājuma iekļaušanu atturējās, opozīcija balsoja par, bet viens deputāts atturējās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)