Banner 980x90

Jauno Siguldas tehniskās apskates staciju pirmajā mēnesī apmeklēja par 26% vairāk klientu

Rīga, 4.sept., LETA. Jauno Siguldas tehniskās apskates staciju pirmajā mēnesī apmeklēja par 26% vairāk klientu nekā attiecīgajā periodā pērn, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Sestdien, 2.septembrī, tika svinīgi atklāta Siguldas jaunā tehniskās apskates stacija, kurā pēc atklāšanas notika šā gada noslēdzošais "Tehniskās apskates nakts" pasākums.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), uzrunājot klātesošos, sacīja - kamēr bankas un valsts iestādes pēdējos gados ir samazinājušas nodaļu skaitu reģionos, CSDD gājusi citu ceļu un stiprinājusi sava pakalpojuma pieejamību reģionos, tostarp Siguldā, atklājot Latvijā jaunāko tehniskās apskates staciju. Ministrs atzina, ka staciju novērtēs ne tikai siguldieši, bet arī rīdzinieki, kuriem jaunā stacija atrodas vien pusstundas braucienā.

Jaunās stacijas atvēršana devusi pozitīvu rezultātu - to pirmajā mēnesī ir apmeklējuši par 26% vairāk klientu nekā pērn šajā pašā laika periodā.

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš norādīja, ka jauno staciju novērtēs ikviens autovadītājs tāpēc, ka tajā turpmāk vienas apskates līnijas vietā būs trīs līnijas. "Jaunās stacijas telpas ir būtiski ērtākas par vecajām, turklāt tagad arī tehniskās apskates veikšanas process notiek raitāk. Savukārt pagarinātie darba laiki padarīs klientiem ērtāku un vieglāk pieejamu tehniskās apskates veikšanu," pauda Lukstiņš.

Pēc stacijas atklāšanas notika "Tehniskās apskates nakts" pasākums, kas Siguldā norisinājās pirmo reizi. Speciālisti pārbaudīja 191 auto un atklāja lielākus vai mazākus bojājumus 76% transportlīdzekļu. Visbiežāk bojājumi bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām.

"Tehniskās apskates nakts" vecākais auto bija 1988.gada "Opel Ascona". Siguldā populārākās auto markas bija "Volkswagen" (30), savukārt otro un trešo vietu dalīja "Audi" (27) un "Opel" (27). Pasākuma vidējais auto vecums - 16 gadi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)