Banner 980x90

Deputāti spriedīs par starptautisko sporta pasākumu ietekmi uz valsts ekonomiku un budžetu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Saeimas par attiecīgajiem jautājumiem atbildīgie deputāti otrdien, 7.februārī, skatīs jautājumu par starptautisko sporta pasākumu ietekmi uz Latvijas ekonomiku un valsts budžetu.

Sporta apakškomisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas kopsēdē deputāti iepazīsies ar pētījumu rezultātiem par to, kādu pienesumu valsts ekonomikai nesuši pēdējo gadu lielākie starptautiskie sporta pasākumi, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

"Lieli, starptautiska mēroga sporta pasākumi palīdz ne vien stiprināt valsts tēlu un popularizēt Latvijas vārdu pārējā pasaulē, bet arī sniedz ievērojamu ieguldījumu valsts ekonomikā. Nereti sabiedrībā izskan bažas par sporta pasākumiem atvēlēto tēriņu lietderību, taču būtiski to skatīt kontekstā ar to, kādu pienesumu tie nes valsts ekonomikai. Svarīgi ieguldītos līdzekļus uzlūkot nevis kā tēriņus, bet gan investīcijas," uzsver Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks (V).

Starptautisku sporta pasākumu organizatori, kuri saņem arī valsts finansējumu, veic pētījumus par pasākumu ietekmi uz Latvijas ekonomiku, un otrdienas sēdē deputāti iepazīsies ar pētījumu rezultātiem, norāda Upenieks.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federācijas padomes, Latvijas Basketbola savienības un Latvijas Automobiļu federācijas, SIA "RA EVENTS", kas rīko rallijkrosa sacensības, kā arī "MXGP" Latvijas posma organizatori. Tāpat sēdē piedalīsies pārstāvji no Finanšu, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas.

Budžeta komisijas un Sporta apakškomisijas kopsēde 7.februārī sāksies plkst.8.45 Budžeta komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8, 207.telpā.

 
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)