Banner 980x90

Cūkaudzētājam "Baltic Pork" pērn apgrozījuma un peļņas kritums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Norvēģiem piederošais cūku komplekss SIA "Baltic Pork" pagājušajā gadā strādājis ar 9% apgrozījuma kritumu, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies teju divkārt, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, "Baltic Pork" apgrozījums pērn bija 5,73 miljoni eiro salīdzinājumā ar 6,32 miljoniem eiro 2014.gadā, bet peļņa - 202 320 eiro salīdzinājumā ar 396 530 eiro 2015.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritums skaidrojams ar saražotās cūkgaļas cenas samazinājumu par 31% laikā no 2014.gada vasaras - kritumu izraisīja gan pārtikas embargo ar Krieviju, gan Āfrikas cūku mēra uzliesmojums.

Tāpat peļņu negatīvi ietekmēja lopbarības cenu svārstības - ja 2014.gada sākumā graudu cena vēl turējusies augstā līmenī, rudenī kritums bijis jau par 25%, līdzīga samazinājuma tendence saglabājās arī pērn, kā arī šogad.

Vienlaikus ziņojumā norādīts, ka koncerna mātesuzņēmums turpina attīstīt ražošanu, izvēloties jaunākās un videi drošas tehnoloģijas, jo ilgtermiņā cūku audzēšanas biznesam Latvijā saskatāmas labas attīstības iespējas.

"Baltic pork" reģistrēts 2000.gadā Siguldas novada Allažu pagasta "Krastmalās", uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro, nodarbināto skaits - 33 darbinieki.

"Baltic pork" darbības profils ir bekona un dzīvu sivēnu tirdzniecība. Uzņēmumam pieder cūku fermas "Krastmalas" Allažos un "Rukši" Ogres novada Lauberes pagastā, kā arī biogāzes stacija. Gada laikā tiek nobarotas vairāk nekā 40 000 cūku, produkcija tiek realizēta vietējā tirgū, kā arī eksportēta uz Lietuvu un Poliju.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas kompānija "International Pork Investment".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)