Banner 980x90

Brigmanis: Dombrovska koalīcija bija māla veidojums

Valda Dombrovska (V) vadītā koalīcija bija tāds māla veidojums, kam bija lemts sagrūt, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauž Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Politiskā pieredze rādot, ka tās valdības, kas pastāv, ir bāzētas uz proporcionālu atbildības sfēru sadali. "Vienotība" paņēmusi sev "gardākos kumosus", šīs partijas pārziņā, veidojot valdību, nonāca gan ietekmīgākās, gan populārākās ministrijas. Kā uzskata Brigmanis, neadekvāti liels ministru skaits tika iedalīts Reformu partijai, kas it kā skaitījusies 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanu uzvarētāja. "Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK tika atdotas ministrijas pēc principa: priecājieties, ka vispār esat valdībā, un samierinieties ar to, kas jums iedots," norāda Brigmanis.

Pēc Brigmaņa domām, pretrunas valdības koalīcijā sākušās ar Reformu partijas sašķelšanos vēl pirms jaunās Saeimas sanākšanas, kas "nobrucināja šīs partijas reitingu". Līdz ar to Reformu partija kļuva par politisku spēku, kas nevarot pretendēt uz iekļūšanu nākamajā Saeimā. Nacionālā apvienība ir saglabājusi savu reitingu, neproporcionālā ministru portfeļu sadalījuma dēļ koalīcijā valdīja iekšēja politiskā greizsirdība, tādējādi valdošajā koalīcijā sabrukums bija ātrs un nenovēršams, ir pārliecināts Brigmanis.

Patlaban ZZS frakcijā ir 13 deputāti, tikpat arī VL-TB/LNNK un Reformu partijas frakcijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)