Banner 980x90

Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" apmeklētāju skaits šajā ziemas sezonā līdzīgs pērnajam gadam

Rīga, 5.janv., LETA. Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" apmeklētāju skaits šajā ziemas sezonā, kas ilgst no oktobra līdz martam, līdz šim ir līdzīgs iepriekšējam gadam, aģentūrai LETA pastāstīja trases pārstāve Inga Reiniņa.

Viņa teica, ka trasē nevar sūdzēties par tūristu pieplūdumu, taču prioritāte ir uzņemt sportistus, jo šajā sezonā ir ļoti daudz sacensību. Tūristiem trase ir atvērta sestdienās un svētdienās no plkst.12 līdz 17 vai arī, savlaicīgi piesakot izbraucienus darba dienās, kad nav sacensību un nenotiek treniņi. Tāpēc brīvdienās ir visvairāk tūristu. Trasi apmeklē gan tūristu grupas, gan arī individuālie ceļotāji. Pašmāju viesu vidū visbiežāk brauc ģimenes ar bērniem.

Reiniņa pastāstīja, ka trasi apmeklē gan vietējie, gan ārvalstu tūristi, taču ārzemju viesu vairāk nekā vietējo. Izbraukt ar kamaniņām vai vučko brauc gan lietuvieši, gan igauņi, gan arī Lielbritānijas iedzīvotāji, taču visvairāk šosezon ir tūristu no Krievijas. Tūristi trasi apmeklē neatkarīgi no laika apstākļiem. Mazāk viesu brauc vienīgi stipra lietus laikā, jo cilvēkiem ir priekšstats, ka šādos laika apstākļos ledus ir nokusis, lai gan tā nav.

Viņa arī atzīmēja, lai izbrauktu trasē darba dienās, ieteicams vizīti pieteikt savlaicīgi. "Ja grupas pasūta izbraucienus laicīgi, mēs strādājam arī darba dienās, taču tikai uz pasūtījumu, ja mums piezvana kāda grupa un piesaka vizīti," skaidroja Reiniņa. Ziemas sezonā apmeklētāju ziņā aktīvākie mēneši ir decembris un marts. Aprīlis apmeklētāju ziņā ir mazaktīvs mēnesis, jo tad trasē kūst ledus. Taču maijā sākas vasara, kas ilgst līdz septembra beigām, uz uz trasi ar skrituļkamanām vai bobu brauc trenēties sportisti.

Reiniņa atzīmēja, ka ziemas sezona bobsleja un kamaniņu trasē ir ļoti aktīva. Laikā no šā gada 13-15.janvārim trasē notiks pasaules kausa sestais posms kamaniņu sportā, bet pēc kāda laika sekos arī junioru čempionāts skeletonā. Pēc Reiniņas teiktā, šajā ziemas sezonā bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" notiek četras lielas starptautiskas sacensības, kā arī vairākas vietēja mēroga sacensības.

Viņa arī atzīmēja, ka tuvākajā pārskatāmā laikā trasē ir paredzēti arī labiekārtošanās darbi, piemēram, kāds vācu uzņēmums patlaban izstrādā projektu nelielai juniora starta pārbūvei, lai atvieglotu un uzlabotu infrastruktūru.

Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda" ir atklāta 1986. gadā un ir piemērota bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona sacensību un treniņu rīkošanai. Katru sezonu šeit notiek starptautiska un valsts mēroga sacensības. Kad trasē nenotiek sacensības, tajā par maksu ar bobu, vučko, ziemas bobsleju vai "vardi" var izbraukt ikviens apmeklētājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)