Banner 980x90

Arodbiedrība pārsteigta par veselības ministra izvēles procesu

. Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž izbrīnu par veidu, kādā Ministru prezidente Laimdota Straujuma izvēlas veselības ministra kandidātus, arodbiedrība norādījusi paziņojumā medijiem.

Arodbiedrības pārstāvji atsaucas uz veselības ministra kandidāta, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) attīstības prorektora Toma Baumaņa vakar, 17.jūlijā, izplatīto paziņojumu, kurā viņš atsakās pieņemt veselības ministra posteni un cita starpā norāda, ka "veselības aprūpe ir viena no publisko izdevumu jomām, kas līdz šim nav piedzīvojusi strukturālus pārkārtojumus. (..) Latvijā pastāv maksas medicīna. Jo ātrāk šo faktu atzīstam, jo mazāk sāpīgs tas būs sabiedrībai ilgtermiņā".

"Baumaņa kunga apgalvojums par strukturālu reformu neesamību veselības aprūpē liecina, ka viņš nav kompetents konkrētajā jomā. Reformas ir veiktas, un pat pārmērīgi - ne velti Eiropas Komisija jau kopš 2013.gada vairs neprasa nekādus strukturālus pārkārtojumus veselības aprūpē, taču norāda uz nepieciešamību uzlabot tās pieejamību un kvalitāti," norādīja LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

"Kas attiecas uz maksas medicīnas ieviešanu Latvijā, tad tas ir pilnīgā pretrunā ar Pasaules Veselības organizācijas un Eiropas Komisijas ieteikumiem, toties labi saskan ar Baumaņa kunga - privātas ārstniecības iestādes līdzīpašnieka - interesēm. Taču vissatraucošākais ir tas, ka minētie faktori nav bijuši par šķērsli viņa izraudzīšanai par veselības ministra kandidātu numur viens. Vienīgā "nelaime" - atkal patraucēja atklāta diskusija," komentēja Keris.

Viņš rezumēja, ka, ja tāds ir Ministru prezidentes vienīgais secinājums, "tad tas skaidri norāda, ka "Vienotība" ir nolēmusi nevis uzlabot situāciju veselības aprūpē, bet par katru cenu ieviest Latvijā maksas medicīnu".

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis atteicies no piedāvājuma kļūt par veselības ministru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)