Banner 980x90

Apstiprināts vairāk nekā 240 000 eiro vērtais Siguldas identitāti veidojošais tematiskais plānojums

Rīga, 16.jūl., LETA. Siguldas novada dome apstiprinājusi Siguldas identitāti veidojošo tematisko plānojumu, kas izmaksājis 240 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa un finansēts no pašvaldības budžeta līdzekļiem pērn un šogad, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Tematiskajā plānojumā ņemta vērā šī brīža Siguldas telpiskā struktūra, attīstības potenciāls, stratēģiskās intereses un kultūrvēsturiskās vērtības, noteiktas vadlīnijas turpmākai pilsētas infrastruktūras un inženiertehnisko komunikāciju plānošanai, kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanai, ēku, būvju, to elementu un arhitektūras mazo formu risinājumiem, kā arī atpūtas teritoriju un zaļumvietu attīstībai un pārvaldībai, saglabājot Siguldas identitātei raksturīgās iezīmes un unikalitāti visos plānošanas, projektēšanas un izveides posmos.

Plānojumu veido sešas daļas - satiksmes infrastruktūra, inženiertehniskās komunikācijas, kultūrvēsturiskais mantojums, arhitektūras vizuālo izteiksmes līdzekļu lietojums, atpūtas teritorijas, zaļumvietu attīstība un pārvaldība.

Katra no tām satur grafiskos un vizuālos materiālus, kā arī skaidrojumus, kuri apkopoti vienotā, publiski pieejamā vadlīniju datubāzē un integrēti telpiskā pilsētas 3D modelī, kuru nākotnē būs iespējams izmantot turpmākajā pilsētas plānošanas procesā.

Pašvaldībā norādīja, ka izstrādes laikā divu gadu garumā norisinājušās 25 tikšanās ar iedzīvotājiem, diskutējot par ekspertu piedāvātajām vadlīnijām, kā arī lai vienotos par labākajiem risinājumiem pilsētplānošanā, kas nākotnē gan pašvaldībai, gan uzņēmējiem un iedzīvotājiem būs saistoši infrastruktūras attīstības plānošanas, projektēšanas un izveides posmos.

Tematiskā plānojuma izstrādi veica SIA "Mark arhitekti", piesaistot ekspertus ar pieredzi un zināšanām pilsētplānošanā, ielu un ceļu plānošanā, arhitektūrā un ainavu plānošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)