Banner 980x90

Atklās izstādi "Siguldai - 90. Pilsētas vadība no 1928.gada līdz 2018.gadam"

Daugavpils, 5.febr., LETA. Atzīmējot 90 gadus, kopš Sigulda ieguvusi pilsētas tiesības, 9.februārī plkst.14 Siguldas novada bibliotēkā tiks atklāta izstāde "Siguldai - 90. Pilsētas vadība no 1928.gada līdz 2018.gadam", aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē.

Sigulda pilsētas tiesības ieguva 1928.gada 25.februārī kopā ar 15 citiem Latvijas miestiem, kā tie tolaik tika saukti. Līdz ar to notika būtisks pavērsiens Siguldas attīstībā un izaugsmē. Lai arī katra apdzīvota vieta attīstās ciešā saistībā ar notikumiem valstī, tomēr tās savdabību ar tikai tai raksturīgām iezīmēm veido vide, vietējie iedzīvotāji, pašvaldība un tās vadītāji. Izstāde atspoguļo Siguldas pilsētas attīstību laikā no 1928.gada līdz mūsdienām, kā arī vairāk nekā 20 pilsētas vadītāju veikumu Siguldas izaugsmē attiecīgajā laika posmā.

Siguldā 90 gados vadība ir mainījusies 28 reizes. Pilsētas priekšstāvju godā šajā laikā bijuši 24 cilvēki. Daži no viņiem pilsētu vadījuši atkārtoti. Īsākais laika periods pilsētas galvas amatā ir bijuši trīs mēneši, ilgākais - 18 gadus. Pilsētas vadītāji ir bijuši gan ievēlēti no Siguldas iedzīvotāju vidus, gan iecelti. Katram no viņiem ir bijusi sava veiksmīga vai mazāk veiksmīga loma pilsētas politiskajā, saimnieciskajā un kultūras dzīvē.

Ekspozīcija sadalīta desmit vēsturiski hronoloģiskos posmos, kuros apskatīta politiski ekonomisko notikumu ietekme, pilsētas ekonomiskā un infrastruktūras attīstība, panākumi izglītības, kultūras, tūrisma un sporta nozarēs.

Izstādi veidojuši Turaidas muzejrezervāta darbinieki sadarbībā ar Siguldas novada bibliotēku un Siguldas zonālo valsts arhīvu. Tā Siguldas novada bibliotēkā būs skatāma līdz 28.februārim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)