Banner 980x90

Aicina uz vēstures notikumu atmiņu pasākumu Siguldas novada bibliotēkā

Publicitātes foto/ Foto: Sigulda24.lv
Publicitātes foto/ Foto: Sigulda24.lv
Spraigi notikumi notika augusta otrā pusē pirms 25 gadiem. Pārdzīvotas janvārī bija barikāžu dienas un naktis, aizstāvēta ar 1990.gada 4.maija Neatkarības deklarāciju uzsāktā brīvības un valstiskuma atjaunošana. Un tad pēkšņi – jauni draudi valsts brīvībai. Lai atcerētos un godinātu svarīgos vēstures notikumus, aicina uz atmiņu pasākumu piektdien, 19.augustā, plkst.15.00 Siguldas novada bibliotēkā.

Kā pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā, atceroties vēsturiskos notikumus pēc 25 gadiem, nevar nenovērtēt, ka dziesmotais, nevardarbīgais ceļš uz neatkarības atgūšanu bija nesis savus augļus – neatkarība kļuva par realitāti. Savu ieguldījumu ceļā uz neatkarību deva tautfrontieši, tautas padomju deputāti, daudzi aktīvisti un līdzdalībnieki Latvijā.

1991.gada 21.augustā Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma likumu "Par Latvijas Republikas statusu". Līdz ar to de facto tika atjaunota Latvijas Republikas neatkarība.

Lai atcerētos šos vēsturiskos notikumus, aicina to dienu aktīvistus, līdzdalībniekus, kā arī ikvienu interesentu piektdien, 19.augustā, plkst.15.00 Siguldas novada bibliotēkā pakavēties atmiņās kopā ar siguldiešiem, kuriem ir svarīga Siguldas vēsture. 

Ieeja – bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)