Banner 980x90

Siguldas posmā brāļiem Šiciem paredz vietu pieciniekā un cīņu par pjedestālu

Šajā nedēļas nogalē Siguldā tiks aizvadīts FIL Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, kurā līdzjutēju priekšā par augstām vietām cīnīsies arī Latvijas sportisti. "Triobet" bukmeikeri paredz, ka brāļu Andra un Jura Šicu izredzes divnieku ekipāžās ir spīdošas. 

Kamaniņu sportā, tāpat kā citos renes sporta veidos, mājas trases priekšrocības ir ļoti būtiskas. Ne tikai vietējo skatītāju klātbūtnes un ierastās atmosfēras pēc, bet arī tādēļ, ka katra kamaniņu trase ir unikāla. Vietējie sportisti konkurentiem ir soli priekšā, jo sava trase ir iepazīta un vairākkārtīgi izbraukta. Arī Latvijas sportistiem, līdz šim ir izdevies izmantot mājas trases priekšrocības.

Pirms gada otro vietu divniekos izcīnīja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kamēr brāļi Andris un Juris Šici finišēja ceturtie. Sieviešu konkurencē Elīza Cauce bija ceturtā, bet Riks Kristens Rozītis desmitais vīriešu vieninieku sacensībās. Šosezon, no Latvijas sportistiem, tikai brāļi Šici regulāri apgrozās savas disciplīnas elitē, ieņemot pārliecinošu piekto vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī vienreiz iegūstot otro vietu PK posmā.

"Triobet" bukmeikeri uzskata, ka mājas trasē brāļi Šici būs labāko pieciniekā, kā arī pastāv 30% iespējamība, ka viņi cīnīsies par vietu labāko trijniekā. Gudramovičs un Kalniņš sezonas kopvērtējumā balansē uz labāko desmitnieka robežas. Šis tandēms jau ir pierādījuši spējas Siguldas trasē, viņi ir aizvadījuši ļoti labus braucienus.

"Triobet" bukmeikeri norāda, ka šajā reizē Gudramovičam un Kalniņam ir iespēja palikt ārpus pirmā piecinieka. Bukmeikeri uzskata, ka pastāv 66% varbūtība situācijai, ka brāļi Šici divu braucienu summā ieņems augstāku vietu nekā otrs Latvijas sportistu duets. Ņemot vērā Vācijas dueta Toni Egerta un Sašas Benekena stabilo sezonu, iegūstot 655 no maksimālajiem 700 punktiem kopvērtējumā, citiem sportistiem uz uzvaru pretendēt būs grūti. Arī Latvijas duetu izredzes iegūt zelta medaļu tiek vērtētas pieticīgi. Brāļiem Šiciem bukmeikeri piešķir 10% uz augstākā apbalvojuma iegūšanu, bet Gudramovičam un Kalniņam pastāv tikai 6% iespējamība kāpt uz pirmā goda pjedestāla pakāpiena. Savukārt vieninieku konkurencē Latvijas pārstāvjiem šajā sezona nav veicies tik labi. Cauce kopvērtējumā ieņem 12. vietu, kamēr Zirne ir 17. vietā. Bukmeikeri uzskata, ka Latvijas pārstāvjiem vieninieku konkurencē būs grūti iekļūt pieciniekā.

"Triobet" bukmeikeri norāda, ka Caunei pastāv 76% iespēja iekļūt labāko desmitniekā, kā arī tiek piemērota 90% varbūtība, ka viņa ieņems augstāku vietu nekā konkurente Zirne. Vīriešu konkurencē sportistam Ināram Kivleniekam, Pasaules Kausa kopvērtējuma 17 vietas īpašniekam, būs jāpacenšas, jo pastāv tikai 10% iespējamība ierindoties labāko desmitniekā. Siguldas trasē sieviešu un divnieku sacensības norisināsies sestdien, 14. janvārī, bet svētdien sacentīsies vīriešu kamaniņu sportisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)